V75-vinnare och en nordisk mix väntar på fredag

Alltid drömt om att ha en häst som kan starta på V75? På fredag har du chansen när vi är tillbaka med en ny auktion där vi har hästar från hela Norden till salu!

Det är en härlig mix av starthästar, tvååringar och ettåringar som bjuds ut på fredag på TR Auktion.

Stall Kolgjini med ägare dominerar auktionen med nio hästar – sex starthästar och tre tvååringar.

Bland starthästarna återfinns Warrior’s Tale (e. Raja Mirchi) som vann på V75 i februari och visade riktigt fin form för ett par veckor sedan då han slutade tvåa i V75 på Hagmyren.

Toni Barosso (e. Father Patrick) är en annan starthäst som bjuds ut på fredag. En fartfylld herre som har vunnit tre gånger på 14 starter.

Evangelista Face (e. Raja Mirchi) är en av totalt fem tvååringar från stall Kolgjini som bjuds ut. Modern Like a Star var själv framgångsrik på tävlingsovalen och samtliga avkommor som har startat har vunnit lopp, där treårigaGudrid Face satte nytt banrekord på Åby förra torsdagen då hon noterade fina 1.11,8a/1640 meter.

Vi är mycket glada över att ha fått igång samarbete med övriga nordiska länder, vilket också syns i auktionslistan till fredag.

Från Finland har vi exempelvis Sahara Cherie (e. Orlando Vici) till salu. Här pratar vi om en fyraåring som hinner visa purfärsk form då hon startar i uttagningslopp till finska Breeders’ Crown under fredagen före auktionen drar igång.

Bitcoin Evo (e. Trixton) är en femåring som var trea i finska V75 senast då hon startade i Stodivisionen på Vermo. Modern Orderly är ett toppsto som själv sprang in nästan 140.000 euro och bland annat vann en Diamantstofinal på Solvalla.

Från Norge har vi bland annat en spännande tvååring  i hingsten Dreaming of You. Han är den första norskfödda avkomman efter franske Helgafell. Modern Arc Bayou var själv lovande som unghäst och hennes båda startande avkommor har vunnit lopp. Äldsta avkomman Arc Ici har segrat 12 gånger och tjänat strax under 500.000 NOK.

Från Danmark säljs Leon Zon (e. From Above) som passar perfekt för dig som letar en häst som kan starta både för sulky och i monté. Han har tre segrar i monté och kan ridas eller köras av alla.

På fredagens auktion har vi också ett helt gäng med ettåringar, där merparten kommer från Next Generation Sale i och med vårt samarbete med ASVT. Här finns hästar efter topphingstar som Calgary Games, Maharajah och Donato Hanover, men också uppstickare i Flocki d’Aurcy och debuthingsten Önas Prince.

Ni hör själva – vi har en fantastisk blandning på fredag!

Budgivningen startar torsdag 19 september klockan 08.00 innan allt avrundas med liveauktion fredag 20 september klockan 19.30.

Samtliga hästar som bjuds ut hittar ni här!

Liknande Nyheter